A Terra Luna: Támadás lehetséges magyarázata

Amikor minden szakad

A Blackrock és Citadel befektetési csoportok 100e Bitcoint kölcsönöztek a Gemini-től (a kölcsön látszik a könyvükben)

Egy poszt, amely a lehetséges okot magyarázza

Blackrock and Citadel borrowed 100k BTC from Gemini (it appears in their loan book). They swapped 25k of that btc into ust, this was all done quietly in anticipation of the attack. When the time was right, they called up Do Kwon at terra Foundation and said they wanted to sell a lot of BTC for UST. As it was a large trade they told himthey didn’t want to move the market and asked if he would like to buy their large block of BTC at a discount for UST. Do Kwon took the bait. He gave thema huge chunk of UST, thus lowering the UST liquidity significantly. At that point, Blackrock/Citadel knew that Anchor, which holds a lot of Luna, was a Ponzi scheme (they offer 20% staking APY for Christsake) and this crash would trigger more withdrawals than Anchor can repay. These forced withdrawals and selling would trigger a massive selloff in Luna, thus further breaking the 1 USD peg and wrecking the market further.
Blackrock and Citadel can now buy the BTC back cheaply to repay the loan and pocket the difference. Meanwhile, billions of longs and Bitcoin VaR were wiped out.
This was pure market manipulation.

Ebből a BTC-ből 25 ezret váltottak át UST-re, mindezt csendben, a támadásra várva. Amikor eljött az idő, felhívták Do Kwont a Terra Alapítványnál (akik kezelik a Luna / UST párost), és azt mondták, hogy sok BTC-t akarnak eladni UST-ért. Mivel nagy üzletről volt szó, azt mondták, hogy nem akarják megmozdítani a piacot, és megkérdezték, hogy szeretné-e megvásárolni a nagy Bitcoin-csomagjukat kedvezményesen az UST-ért. Do Kwon bekapta a csalit. Hatalmas UST-részt adott nekik, így jelentősen csökkentette az UST likviditását. Ekkor mivel a Blackrock/Citadel tudta, hogy az Anchor protokol, amely sok Lunát tartogat, egy Ponzi-séma (20%-os éves hozamot kínáltak UST-re!), és ez az összeomlás több pénzkivonást vált ki, mint amennyit az Anchor vissza tud fizetni. Ezek a kényszerű kivonások és eladások hatalmas eladást váltanak ki Lunában, így tovább szakad az 1 USD-s kötést, és tovább rombolják a piacot.

fent: UST mennyiség esése
alul: Luna mennyiség növekedése ( érték hígulása)

A Blackrock és a Citadel most olcsón visszavásárolhatja a BTC-t, hogy visszafizesse a kölcsönt és zsebre tegye a különbözetet. Eközben több milliárd long pozíciót és Bitcoin VaR -t töröltek ki.
Ez tiszta piaci manipuláció volt.

kedvezmeny kriptoaktiv