A mesterséges intelligencia vagyis az Ai korszakában az adatvédelem mégjobban számít

Rose, Dusk, Zen, Findora

A kriptovaluták világa folyamatosan fejlődik, újabbnál újabb projektek ígérik meg, hogy forradalmasítják a pénzügyeinkkel való interakcióinkat. Míg néhány ilyen projekt talán túl ambiciózus, másoknak sikerült vonzó szolgáltatást nyújtaniuk a felhasználók számára, akik a digitális térben az adatvédelemre és a biztonságra vágynak. Ebben a cikkben négy olyan projektet veszünk szemügyre, amelyek magukra vonták a figyelmet a kriptopénz-piacon: Rose, Dusk, Zen és Findora.

Oasis Network

ROSE

https://oasisprotocol.org/

A Rose egy adatvédelmi központú kriptopénz, amely a Bitcoin, az Ethereum és más blokklánc-alapú kriptopénzek hiányosságait hivatott orvosolni. Proof of Stake nevű konszenzusmechanizmust használja, amelyet úgy terveztek, hogy rendkívül biztonságos és hatékony legyen. A Rose opcionális adatvédelmi funkciókat is kínál, mint például az IP-cím elrejtése és a tárcához való hozzáféréshez szükséges privát kulcs használata.

DUSK Network

DUSK

A Dusk egy olyan, az adatvédelemre összpontosító kriptopénz, amelyet úgy terveztek, hogy megvédje a felhasználók tranzakcióit és pénzügyi adatait. A CryptoNote protokollra épül, amely erős titkosításáról és adatvédelmi védelméről ismert. A Dusk segítségével a felhasználók választhatnak, hogy tranzakcióikat titokban tartják-e, vagy szelektíven felfedik azokat az arra jogosultak számára.

Horizen

ZEN

A Zen egy adatvédelemre összpontosító kriptopénz, amely a ZeroCoin protokoll módosított változatára épül. Lehetőséget biztosít a felhasználók számára a teljes anonimitással történő tranzakciókra, valamint arra, hogy megszakítsák a kapcsolatot a tranzakció feladója és címzettje között. A protokoll egy beépített pénzverési (mint) rendszert is tartalmaz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy új érméket verjenek a szolgáltatásaikért cserébe, és biztosítsák tranzakcióikat.

Findora

FRA

Végül a Findora egy blokklánc-alapú pénzügyi szolgáltatási platform, amely a kriptográfiát, az intelligens szerződéseket és az elosztott főkönyvi technológiát használja ki, hogy innovatív pénzügyi szolgáltatásokat nyújtson a felhasználóknak. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy digitális eszközöket, például kriptopénzeket vásároljanak, adjanak el és tároljanak biztonságos, privát és szabályos módon. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek egy sor banki és befektetési szolgáltatáshoz, például hitelfelvételhez, hitelezéshez és biztosításhoz, valamint eszközök széles skáláját kínálja a vagyonkezeléshez és a portfólió diverzifikálásához. A Findora modern, biztonságos és problémamentes módot biztosít a felhasználók számára pénzügyeik kezelésére.

Összegzés

A mesterséges intelligencia korában az online adatvédelem folyamatosan növekvő aggodalomra ad okot. A digitális technológiák minden eddiginél könnyebbé tették a vállalatok számára, hogy érzékeny információkat gyűjtsenek és tároljanak a felhasználóikról. Erre válaszul az elmúlt években számos, az adatvédelemre összpontosító eszköz jelent meg, például a Rose, a Dusk, a Zen és a Findora.

A Rose egy adatvédelmi fókuszú webböngésző, amely blokkolja a nyomkövetőket és a hirdetéseket, valamint titkosítja az adatokat. További biztonsági funkciókat is kínál, például biztonságos böngészési módot és beépített VPN-t. A Dusk egy biztonságos üzenetküldő alkalmazás, amely végponttól végpontig tartó titkosítást használ az üzenetek és hívások védelmére. A Zen egy virtuális magánhálózat (VPN), amely segít a felhasználóknak megakadályozni, hogy személyes adataikat nyomon kövessék az internetes böngészés során. Végül a A Findora modern, biztonságos és problémamentes módot kínál a felhasználóknak pénzügyeik kezelésére.

Ezeket az eszközöket úgy tervezték, hogy segítsenek a felhasználóknak megvédeni az adataikat a kíváncsi szemektől, garantálva egy bizonyos szintű anonimitást. Segíthetnek a felhasználóknak abban is, hogy megfeleljenek az adatvédelmi törvényeknek, például a GDPR-nak. Előnyeik ellenére ezek az eszközök nem bolondbiztosak, és a felhasználóknak figyelniük kell saját biztonsági szokásaikra, hogy magánéletük sértetlen maradjon.