Bemutatkozik a Polygon ID a decentralizált KYC azonosítás

Az identitáshoz való jog a szabadsághoz való jog.

Ön-szuverén privát azonosítási megoldás

A Polygon ID egy decentralizált blokklánc-natív azonosítási rendszer, programozható adatvédelemmel, amely felhatalmazza az embereket és lehetővé teszi a megbízható interakciók létrehozását a web3-szolgáltatásokkal.

Polygon ID

Méretezhető blokklánc-azonosító zk-Snark alapú adatvédelemmel.

A technológiai megoldások új osztálya a cenzúraálló digitális identitás érdekében. Biztosítja a hozzáférési jogokat és kiszámíthatóságot (reputációt) a láncon, miközben megőrzi a felhasználók adatait, fokozza a dApps és a DeFi használati biztonságát. Nyitott a meglévő szabványokra és az ökoszisztéma-fejlesztésre.

Az adatvédelem alapértelmezés szerint a nulla-tudású (zero knowledge = ZK) zk-SNARK technológiához tervezett natív protokollok, a harcban-tesztelt titkosítás és a leghatékonyabb a láncon belüli bizonyítási ellenőrzések használatával érhető el.

Fő Irányelvek

Decentralizált

A felhasználók kézben tartják személyazonosságukat és személyes adataikat, hogy lehetővé tegyék a társadalmi koordinációt és visszavegyék a hatalmat harmadik felektől (központosított cégek).

Privát alapként

A felhasználó személyazonosságát és adatait natívan nulla-tudású protokollok védik.

Bizalom és Reputáció

Az azonosítási jellemzők kérelmezhetők, amelyek kombinálásával összetett bizonyítást hozhatunk létre.

Nyílt és korlátlan

Az azonosító adatok nem passzívak, kérelmezés esetén harmadik fél kihagyásával egyik felhasználótól a másiknak küldhető.

Polygon ID felépítése

forrás: polygon