A Spotify új funkciót tesztel, amellyel az előadók NFT-ket árulhatnak

A népszerű zenei streaming platform, a Spotify egy új funkciót tesztel, amely lehetővé teszi az előadók számára, hogy népszerűsítsék és értékesítsék saját nem helyettesíthető tokenjeiket (NFT) az oldalon keresztül.

A népszerű zenei streaming platform, a Spotify egy új funkciót tesztel, amely lehetővé teszi az előadók számára, hogy népszerűsítsék és értékesítsék nem helyettesíthető tokenjeiket (NFT) az oldalon.

A funkció jelenleg csak az Egyesült Államokban élő Android-felhasználók és előadók bizonyos csoportja számára érhető el, amint azt a Music Ally a hét elején bejelentette.

A csoportba tartozó rajongók láthatják az NFT-ket a kiválasztott művészek oldalain, és amikor a „További információk megjelenítése” lehetőségre kattintanak, a másodlagos NFT-piactérre, az OpenSea-re kerülnek, ahol megvásárolhatják az NFT-t. Jelenleg a Spotify nem számít fel díjjat az előadó eladásai után.

steve-aoki-nft

A két legnépszerűbb előadó, akik jelenleg NFT-ket jelenítenek meg az oldalaikon, a The Wombats és (nem meglepő módon) Steve Aoki – az NFT-k egyik legnagyobb támogatója a zenei világban.

A vállalat azt mondta, hogy a teszt célja, hogy segítsen egy kis művészcsoportnak használni a Spotify-profiljaikat ¨meglévő, harmadik féltől származó NFT-kínálatuk népszerűsítésére.¨ Azt is megjegyezték, hogy az új NFT-funkció tesztelés része, a Spotify azon törekvésének, hogy elmélyítse a kapcsolatot a rajongók és művészek között.

protonmail
 

Ahogy a Web3 fejlődik, egyre több vállalat fordul az NFT-k felé

A Spotify nem az egyetlen digitális vállalat, amely idén belemerült az NFT-térbe. Januárban a Twitter lehetővé tette a Twitter Blue előfizetői számára, hogy profilképeiket NFT-ként állítsák be, az Instagram pedig egy olyan funkciót tesztel, amely lehetővé teszi egyes amerikai alkotók számára, hogy NFT-ket oszthassanak meg a platformon.

A zenei világban pedig a Web3 és az NFT-k hatalmas évet zártak. Snoop Dogg megfogadta, hogy az ikonikus hip-hop kiadót, a Death Row-t az első NFT lemezkiadóvá alakítja, Bob Dylan pedig a Sony Music-szal és a Universal-lal közösen létrehozta a zeneközpontú NFT piacteret, a Snowcrash-t.

Ezeken a lépéseken túlmenően számos híres művész, például Paris Hilton és Chris Brown kiadta saját NFT-gyűjteményét, és a népszerű oldalakon, például a Royalon mint* -elt NFT-dalok nagy eladásokat hoztak néhány zenész számára, és új utat nyitottak a rajongók eléréséhez.

chris-brown-nft

A múltban a Spotify-t kritizálták streamelési modellje miatt, amely megköveteli, hogy a zenészeknek több százezer vagy akár millió streamelésük legyen a megélhetéshez. A Web3 támogatói azonban úgy vélik, hogy az NFT technológia mindezt megváltoztathatja, és értéket adhat vissza a művészek kezébe.

Csak az idő fogja megmondani, hogy a Spotify pontosan hogyan kívánja bevezetni az NFT-ket a platformján, de ha bármit is tesz annak érdekében, hogy értéket teremtsen a tartalmat szolgáltató zenészeknek és művészeknek, jó ötletnek tartjuk. Figyelni fogjuk a Spotify-t, hogy meglássuk, tesz-e további lépéseket a cég az NFT-területen.