Terra

A decentralizált stabilcoin

A Terra egy nyílt forráskódú blokklánc fizetési platform, algoritmikus stabilérmékhez, amelyek olyan kriptovaluták, amelyek nyomon követik a valuták vagy más eszközök árát. A Terra blokklánc lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azonnal költsenek, spóroljanak, kereskedjenek, vagy cseréljenek Terra stabil érméket.

terra ust stabilcoin

A Terra protokol stabil érméket hoz létre (pl: UST), amelyek követik bármely fiat valuta (egy kormány által támogatott pénznem, például az amerikai dollár vagy euró) árát. Két fő kriptovaluta tokenből áll – a Terra és a Luna –, amelyek a következő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Fő jellemzők

  • A Terra egy nyílt forráskódú blokklánc protokollra utal, amely az algoritmikus stabilcoinokat és a pénzügyi alkalmazások egyre növekvő hálózatát biztosítja.
  • A Terra a jelen protokol szerinti két fő kriptovaluta egyikére is utal, a másik a Luna.
  • A Terra stabilérmék olyan fiat valuták árát követik nyomon, mint az amerikai dollár és az euró, míg a Lunát kormányzásra és bányászatra használják.
  • A Terra protokol fenntartja a Terra stablecoin árát, biztosítva, hogy a kereslet és a kínálat mindig egyensúlyban legyen. Ezt úgy érik el, hogy Luna-t használnak a Terra stabil érmének változó ellensúlyaként.

Terra: Ezek olyan stabil érmék, amelyek a fiat valuták árfolyamát követik, és róluk nevezték el. Például az alap Terra stablecoin az IMF speciális lehívási jogainak árát követi, és a neve TerraSDR vagy SDT. További Terra stabilcoin címletek közé tartozik a TerraUSD (UST), amely az amerikai dollárt követi, és a TerraKRW (KRT), amely a dél-koreai wont követi. A felhasználók a Luna elégetésével új Terrát teremtenek.

Terra honlapja: https://www.terra.money/