You are currently viewing Stacks (STX) A Bitcoin okosan

Stacks (STX) A Bitcoin okosan

A Stacks (STX) egy viszonylag új, de nagyon ígéretes kriptovaluta projekt, amelyet a Stacks Foundation fejlesztett ki. A Stacks a Bitcoin hálózatát használja azért, hogy lehetővé tegye a decentralizált alkalmazások és okos szerződések futtatását a hálózaton.

Stacks-STX-okos-szerzodes-bitcoin-lancon
  • Decentralizált alkalmazások és okos szerződések futtatása a bitcoin blokkláncán
  • Stacks 2.1 és a Clarity nevű programozási nyelv bevezetése az STX hálózatra
  • Proof of Transfer (PoX), amely biztonságosabb és fenntarthatóbb, mint a Proof of Work (PoW) rendszer
  • Lehetőséget nyújt a felhasználók számára arra, hogy saját dApp-okat (decentralizált alkalmazásokat) fejlesszenek és futtassanak.
kripto_kedvezmenyek

Az STX használatához nem szükséges bányászat vagy Proof of Work (PoW) algoritmus használata, mivel a hálózatot egy úgynevezett Proof of Transfer (PoX) algoritmus irányítja. A PoX algoritmus egy staking-rendszer, amely a felhasználók egy bizonyos mennyiségű Bitcoin-t (BTC) helyeznek át az STX hálózatára annak érdekében, hogy megkapják az STX tokeneket. Ez a bizonyíték azt jelenti, hogy a felhasználók hajlandók áldozni egy bizonyos összeget azért, hogy a hálózaton részt vehessenek, és ezzel növelik a hálózat biztonságát.

Kezdet

Az STX-et 2013-ban Muneeb Ali és Ryan Shea hozta létre, akik felismerték a Bitcoin blokklánc korlátait és azon dolgoztak, hogy lehetővé tegyék a hálózaton történő alkalmazások fejlesztését és okos szerződések létrehozását.

A Stacks Labs folyamatosan dolgozik az STX tokenek és az egész hálózat fejlesztésén, hogy még hatékonyabbá és biztonságosabbá tegye azt. Az egyik legújabb fejlesztés, a Clarity nevű programozási nyelv bevezetése az STX hálózatra. Ez a programozási nyelv lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy biztonságosabb és könnyebben érthető alkalmazásokat és okos szerződéseket hozzanak létre a hálózaton.

A Stacks 2.0 verziója sok új funkcióval és lehetőséggel fogja bővíteni a kriptovaluta funkcionalitását. Ez magában foglalja a Stacks Wallet új verzióját is, amelyben az STX tokenek mellett más kriptovalutákat is tárolhatnak a felhasználók. Ezenkívül az STX hálózatának bővítése a nagyobb bányászati jutalmakat és a hálózat további javításait is magában foglalja.

A Stacks hálózat számára a legnagyobb kihívás az, hogy a hálózatot a lehető legbiztonságosabbá és leginkább decentralizálttá tegyék. Ehhez azonban szükségük van a közösség aktív részvételére, hiszen a hálózat biztonságát nem csak az algoritmusok és protokollok, hanem a résztvevők száma és minősége is meghatározza. A Stacks hálózatot használó alkalmazások és weboldalak is csak akkor lehetnek sikeresek, ha a felhasználók számára biztonságos és megbízható platformot biztosítanak.

A Stacks Lab a hálózat fejlesztése mellett egyre nagyobb hangsúlyt helyez a közösségépítésre is, amelynek keretében számos meetup és programot szerveznek a Stack és a STX token népszerűsítésére.

kriptoaktiv kedvezmenyek

Összességében elmondható, hogy a Stacks hálózat és a STX token azok számára lehet érdekes befektetési lehetőség, akik hisznek a decentralizáció és a Web 3.0 jövőjében. Bár a hálózat még viszonylag fiatal, az elmúlt időszakban elért eredmények és a jövőbeli tervek alapján nagyobb figyelmet érdemel a kriptopénzek világában. Ahogy a Stack Foundation vezetősége fogalmazott:

“a Stacks hálózat nem csak egy blokklánc, hanem egy új internet, amelyet a közösség segítségével építünk”.

Stacks 2.1

A Stacks 2.1, vagyis a Stacks hálózat legújabb verziója már elérhető, és számos új funkciót és fejlesztést tartalmaz. Az új verzió magában foglalja az szabályzói funkciókat, amelyek lehetővé teszik az üzemeltetők számára a hálózat irányítását és fejlesztését. Emellett az új funkciók lehetővé teszik a hálózat számára a környezeti és társadalmi problémák megoldására való összpontosítást is, például a karbonsemlegesség elérése érdekében történő fókuszálást.

A Stacks 2.1 magában foglalja a Bitcoin bányászok számára kifejlesztett új Proof of Transfer (PoX) algoritmust, amelynek célja a hálózat biztonságának javítása és a gazdasági ösztönzők megteremtése a hálózat bővítéséhez. A Stacks 2.1 további újításokat és funkciókat is tartalmaz, amelyek a hálózat teljesítményét és rugalmasságát javítják. A Stacks hálózat az egyik legígéretesebb és legdinamikusabban fejlődő blokklánc projektek közé tartozik, és az új verzió jelentősen hozzájárulhat az ökoszisztéma növekedéséhez és éréséhez.

Leave a Reply