A Volt Protkol és az inflációt álló stabil érme 2 millió dollárt kapott

Mivel inflációs indexhez kötődik, nem pedig egy fiat pénz -hez, a Volt célja, hogy segítse a DeFi felhasználókat vásárlóerejük megőrzésében.

Röviden:

  • A Volt protocol a Fuse-t, egy Ethereum-alapú, nyílt protokollt használ, amely támogatja az elszigetelt kamatpiacokat.
  • A Volt célára minden hónapban az inflációs ráta változásainak megfelelően frissül.

2022-ben a kockázatitőke elárasztotta a blokklánc-ipart. A múlt héten a NEAR Protocol, 350 millió dollárt gyűjtött be új finanszírozásból, a múlt hónapban pedig a Nova Labs szerzett meg 200 millió dollárt.
A Volt Protocol, eddig egy 2 millió dolláros kezdőkörrel kívánt szikrát gyújtani a stabilcoin iparágon belül, amelyet a Framework Ventures és a Nascent kockázatitőke-társaság, a DeFi-ben tevékenykedő fejlesztői és befektetői csapat vezet.

A tavaly áprilisban alapított Volt Protocol „decentralizált, inflációálló stabil érmének” nevezi magát. Protokollja az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala által kiadott Fogyasztói Árindex CPI -t követi nyomon, ahelyett, hogy fiat valutához lenne kötve. Ez különbözteti meg a jelenlegi stabil érméktől pl.: Tether, USDC, amelyek dollár árfolyamához igazodnak – és az infláció felfelé ívelésével veszítenek vásárlóerejükből.

kripto_kedvezmeny

“A bizonytalan monetáris politika és geopolitikai események korszakában úgy gondoljuk, hogy a Volt hatalmas helyzetben van ahhoz, hogy a vagyonmegőrzés új és könnyen elérhető formáinak egyszerűsítésével hatást gyakoroljon a DeFi-re”

mondta Michael Anderson, a Framework Ventures társalapítója sajtóközleményében.