A Bancor 3 – átmeneti veszteség védelemmel

Az új, továbbfejlesztett likviditási bányászati ​​stratégia organikus onchain likviditást ígér, és megkönnyíti a stake-et a DAO-k számára.

A Bancor, az első decentralizált finanszírozási (DeFi) protokoll, amely bevezette a likviditási medencék (LP) használatát. A V3-as verzió új likviditási megoldással jött ki és Bancor 3 néven fut.

A Bancor 3 azt ígéri, hogy védelmet nyújt a likviditási szolgáltatók átmeneti vesztesége (Impermanent Loss) ellen. Az új működés hozzáférhetővé teszi közvetlenül a láncon lévő likviditást, míg a decentralizált gazdaság számára (DEFI) egyszerű stakinget biztosít ami megkönnyíti a decentralizált autonóm szervezetek (DAO-k) működését is.

A V3 projekt több mint 30 projektet és tokent vonzott eddig – köztük a Polygon Matic, a Syntetix SNX, a Cardn.Finance YFI-jét, a Brave BAT, Flexa AMP és Enjin ENJ-t – néhány DAO-val saját jövőbeli érméikkel együtt.

Az egyoldalú letéteket először a Bancor V2-vel vezették be, hogy megvédjék a befektetőket az impermanent lossal szemben; ez a verzió azonban a magas belépési és a gázdíjaktól szenvedett. A V3 -mal a Bancor teljes tartós veszteségvédelmet és minimális gázdíjat ígér.

A likviditás a defi-ökoszisztéma gerince, sok vezető protokoll fenntarthatatlansági gondokkal szembesül a hosszú távú likviditási bányászati ​​stratégiában. Mark Richardson, a Bancor termékfejlsztője (product architect), a Cointelegraph-nak a alkalmazás legfontosabb változásairól és az új likviditási megoldásról beszélt:

“A Bancor 3-ban a protokoll egy továbbfejlesztett műveletkészletet használ, amely lehetővé teszi a hálózat számára, hogy jobban kezelje kötelezettségeit, így költséghatékonyabb módszert eredményez az átmeneti veszteség kompenzációjának biztosítására.”

A Bancor 3 számos új működési változást és funkciót vezet be, köztük az Omnipoolt, az azonnali átmeneti veszteség védelmet, az automatikus összevonási jutalmakat, a kettős jutalmakat és a szuperfluid likviditást. Az Omnipool egyetlen nagy virtuális kincstár a token likviditáshoz. Richardson kifejtette, hogy az Omnipool az egyik medencéből származó protokoll-keresett díjakat felhasználhatja egy másik medencében történő impermanent loss kompenzálására. Ennek csökkentheti a tranzakciós díjjakat, és biztosítja a hatékonyságot.

kriptoaktiv kedvezmenyek

Az auto-halmozó (auto-compound) bevételi működés biztosítja, hogy a kereskedési díjakat és a jutalmakat automatikusan összegyűjtse és nulla tranzakciós díjjal építse be likviditásként a medencébe már az első naptól kezdve. Ez a mechanizmus biztosítja a harmadik fél projektjeinek kettős jövedelmezését.