Üzemanyagért Kripto

  • Post author:
  • Post category:Hírek

Ausztrália legnagyobb benzinkút-lánca mostantól 170 helyen fogad el kriptot

Az ausztrálok ezentúl Bitcoinnal (BTC) és más kriptovalutákkal is fizethetnek az üzemanyagért, mivel elindult a piacvezető On The Run (OTR) benzinkutakon a Crypto.com szolgáltatása.

Az augusztus 18-án közzétett blogbejegyzésében a kriptovaluta tőzsde, a Crypto.com jelezte, hogy a szolgáltatás 175 OTR töltőállomáson érhető el Victoria államban, Dél-Ausztráliában és Nyugat-Ausztráliában.

A Crypto.com a Pay Merchant szolgáltatást kínálja fizetési elszámolási platformként, míg a sydney-i alapú fizetési rendszer, a Datamesh értékesítési pontot biztosít.

Növekvő kereslet a kriptofizetések iránt

A Crypto.com Ázsia és Csendes-óceáni térségért felelős vezérigazgatója, Karl Mohan szerint a kriptofizetési lehetőséget a kriptovaluták iránti növekvő kereslet tette szükségessé, és a kereskedők egyre inkább a digitális eszközök hasznosítása mellett döntenek.

cryptocom

„Legfrissebb kutatásunk azt mutatja, hogy a kereskedők és fogyasztók 55%-a kriptopénzzel szeretne fizetni és ez az innováció elősegíti az OTR üzletekben ezeket az ambíciókat, és biztosítja, hogy Ausztrália a kriptofizetések fejlődésének élvonalába tartozzon”

mondta Mohan.

A terv szerint a Crypto.com nulla díjat számít fel a tranzakciók után, de a kereskedőnek lesz költsége , ahol saját maga határozza meg az árakat.

bitsgap robot

A kriptoszabályozási vita

A kriptovaluták népszerűségének növekedése közepette az ország szabályozó hatósága jelezte, hogy a digitális eszközök a fősodorba emelkedtek.

A Finbold beszámolója szerint az Ausztrál Értékpapír- és Befektetési Bizottság (ASIC) elnöke, Joe Longo megjegyezte, hogy az olyan eszközök növekedése, mint a Bitcoin és az Ethereum (ETH), azt jelenti, hogy szükség van a szektor szabályozására.

Nevezetesen, egy 2022 augusztus elején közzétett ASIC jelentés több mint 1000 lakossági befektetőt vizsgált meg Ausztráliában, és a válaszadók 44%-a jelezte, hogy kriptovalutákkal rendelkezik.

Ugyanakkor annak ellenére, hogy a kereskedők és a fogyasztók előnyben részesítik a Bitcoin- és Ethereum-tranzakciókat, továbbra is óriási kereslet mutatkozik az ausztrál dollárral támogatott stabil érmére. Az ASIC már dolgozik az ágazat szabályozási keretének feltárásán.

Támogass:

kriptoaktiv kedvezmenyek