Acalán a Terra Anchor protokolja

Egy hónappal az Avalanche-on való megjelenése után, az Anchor új blokkláncon folytatja a terjeszkedést.

A Terra népszerű decentralizált pénzügyi (DeFi) protokolja, az Anchor érkezik a Polkadot Acala hálózatába. A partnerség azért jött létre, mert úgy tűnik a Polkadot egyre inkább elterjed a DeFi használatában, az Anchor pedig új blokkláncokra terjeszkedik. Egy sajtóközlemény szerint az Acala és a Karura, a Polkadot melléklánc (parachain) Liquid DOT-ja (LDOT) és Liquid KSM (LKSM) segítségével bővíti az Anchor likviditási lehetőségeit az UST stabilcoin számára.

A csapatok azt is tervezik, hogy likviditási poolokat hoznak létre az UST és az aUSD stabilcoinokhoz az Acalán. Az AUSD, az Acala legnépszerűbb terméke a natív decentralizált stabil érme a Polkadot ökoszisztéma számára – ez az, amely nemrég 250 millió dolláros befektetői tőkét kapott használati módok ösztönzésére.

Mindent összevetve, az Acala és a Terra támogatói arra számítanak, hogy a csatlakozás növeli a decentralizált stabilcoin piacot – a kriptogazdaság azon szegmensét, amely 25 milliárd dollár fölé duzzadt. A teljes stabilcoin piac (amelyet a központosított dolláralapú USDT és USDC ural) piaci kapitalizációja meghaladja a 180 milliárd dollárt.

A Terrán túl

A DeFiLlama szerint az Anchor egy megtakarítási és hitelfelvételi protokoll, amely jelenleg a harmadik helyen áll a teljes zárolt érték (TVL) szerint, és a felhasználók több mint 14,7 milliárd dollárnyi kriptoeszközt kötöttek már le benne.
A protokol kiemelkedően magas, 19,5%-os hozama a Terra legnépszerűbb DeFi protokoljává tette. A közelmúltban az Anchor más alaprétegű blokkláncokra (pl: Avalanche) is terjeszkedett, miután hatalmas növekedést tapasztalt a saját Terra láncán.
Úgy tűnik, a Polkadot is számos stabilcoin-integrációt épít ki, és korábban szerdán bejelentette, hogy a Tether USDT-stabilérme Kusamán, a Polkadot „kanári-hálózatán” teszt hálózatán indul kipróbálási projektek céljából.