Jövendölés a múltból – A jövőben a zsebünkben hordjuk majd a telefont

  • Post author:
  • Post category:Hírek

Egy 1963-as újságcikk, ami megjósolta a jövő telefonját. A kripto amire ma még sokan valamilyen MLM, vagy szerencsejátékként gondolnak a jövőben olyan lesz mint ma a készpénz!

„Egy nap a nagypályások a zsebükben hordják majd a telefonjukat. Arra azonban ne számítson, hogy ez már holnap elérhető lesz.

Frederick Huntsman, a telefontársaság kereskedelmi menedzsere azt mondja: „Ez a telefon a távoli jövőben lesz elérhető – a kereskedelemben.” Jelenleg ez egy laboratóriumi fejlesztés és működőképes, lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy bárhol kezdeményezzen és fogadjon hívásokat.”

A modern mobiltelefon csak az 1980-as években jelentek meg a kereskedelmi piacon, de a mobiltelefon ötlete már évtizedek óta körvonalazódott. 1953-ban például a Pacific Telephone & Telegraph Co. elnöke azt jósolta, hogy a jövőben a telefont „az egyén hordozza majd, talán úgy, ahogy ma egy órát hordunk”.

1926-ban Nikola Tesla feltaláló megjósolta, hogy a jövőben az emberek szerte a világon képesek lesznek azonnal kommunikálni egymással olyan eszközökkel, amelyek elférnek egy mellényzsebben.

A videotelefonok ötlete (amelyet a fentebb bemutatott 1963-as cikk is említ) sokkal régebbre vezethető vissza, mint azt várná. 1936-ban egy német mérnök kifejlesztett egy videotelefon-szolgáltatást, amely lehetővé tette, hogy az emberek Berlinből Lipcsébe (körülbelül 100 mérföld távolságra) felhívják (és lássák) egymást.