Miért erősödött a Solana (SOL) Érdemes most vásárolni?

A Solana (SOL) 2023-ban tovább erősödött annak ellenére, hogy sok új szabályozási intézkedés érintette a kriptovaluta piacot. A növekvő elfogadás és a pozitív gazdasági mutatók mellett a kripto befektetők azt kérdezik, érdemes-e most beszállni a SOL-ba.

A Finbold összegyűjtötte a Solana alapvető tulajdonságait, hogy értékes betekintést nyújtson.

A Solana befektetői érdekességeként elmondható, hogy több mint 93%-át lekötötték, stakelik a forgalomban lévő összes SOL tokennek. A Finbold által december 2-án gyűjtött adatok szerint a protokollban 395,88 millió SOL-t tettek tétbe a befektetők.

Ezen tételt érdekesség, hogy a Solana keringési készletének 93,33%-át reprezentálja, ami 424,21 millió SOL. Hasonló eredményt kapunk, ha összehasonlítjuk a “Staking Market Cap”-et, ami 24,64 milliárd dollárt mutat, a SOL piaci kapitalizációjával, ami 26,43 milliárd dollár, vagy 26,37 milliárd dollár a CoinMarketCap indexe alapján.

A Solana DeFi ökoszisztémájának Teljes Érték Lekötés (TVL) mutatója egy hónap alatt 63%-kal, egy hét alatt pedig 12,24%-kal nőtt, elérve a 678,7 millió dollárt. A DefiLlama december 2-i adataiból származik.

Ez a TVL növekedés a Solanát a decentralizált pénzügyi DEFI növekedés élére helyezi. A SOL felülmúlta más láncokat, és visszaszerezte a hetedik helyet az Avalanche (AVAX) előtt, ahol 678,7 millió dollár van zárolva.

Lényegében mind a 93%-os stake, mind a TVL növekedés azt jelzi, hogy nő a kereslet a SOL iránt. Ráadásul azt mutatják, hogy a befektetők hajlandók hosszú távon zárolni likviditásukat, ami bizalmat sugall a protokoll iránt.

Nemrégiben a Coinbase, az egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsde, bejelentette, hogy támogatni fogja a Solanát.

A Solana esetében azonban fontolóra kell venni a medvepiacot is. A Solana az összes kriptovaluta között a leginflációsabb tokenomikával rendelkezik.

Ez a nagy kínálati infláció érinti a befektetőket, ahogyan azt a Solana mindenkori magas piaci kapitalizációját követő árcsökkenés is mutatja.

A Solana napi token feloldásai körülbelül 5,33 millió dollárt érnek, és veszélyt jelenthetnek a tulajdonosokra nézve. Ugyanakkor a SOL lenyűgöző teljesítménye 2023-ban arra ösztönözheti a befektetőket, hogy eladjanak és realizálják a profitjukat.

Figyelem: A webhely tartalmát ne tekintsük befektetési tanácsnak. A befektetés kockázatos. Befektetéskor a tőkéd veszélyben van.