You are currently viewing 2021-es kriptoipar legbefolyásosabb emberei

2021-es kriptoipar legbefolyásosabb emberei

Ebben a részben a kriptovaluta világának legbefolyásosabb embereit nézzük meg, és azt, hogy mit tettek az iparág alakításáért 2021-ben. 2021 valóban eseménydús év volt a kripto-ipar számára. Számos mérföldkövet sikerült elérni az elmúlt 12 hónapban. Azt láttuk, hogy a beáramló intézményi befektetők a kriptoeszközöket, különösen a Bitcoint alkalmazza az infláció elleni fedezetként (hedge). A nem helyettesíthető tokenek (NFT-k) a hírességek és a lakossági befektetők kedvencévé váltak, és dollármilliárdokkal kereskedtek különböző digitális gyűjthető “alkotásokért”. Míg az iparág mérföldkőnek számító növekedését különböző szereplők, köztük lakossági és intézményi befektetők, valamint blokklánc-fejlesztők támogatták, bizonyos személyek nagyobb szerepet játszottak a kriptovaluták 2021-es széles körű elterjedésének elősegítésében.

Samuel Bankman-Fried (SBF)

Az FTX Exchange alapítója és vezérigazgatója

Az FTX Exchange alapítója és vezérigazgatója Sam Bankman-Fried hevesen hozzájárult a kriptokozmosz növekedéséhez. Ő az egyik úttörője a kriptográfia és a sport szerelmi házasságának az Egyesült Államokban.

Az Ő váltója, az FTX, hosszú távú együttműködést kötött az amerikai profi kosárlabda csapattal, a Miami Heattel, amelynek eredményeként a klub átnevezte stadionját FTX Arenára, és a játékok alatt a pálya képernyőjén különböző kripto reklámok jelennek meg.

Az FTX egyben a Major League Baseball (MLB) hivatalos kriptovaluta tőzsdéje is, ami újabb jelentős lökést adott a kripto-ipar számára és a köztudatba kerülésére. A Forbes rangsora szerint Bankman-Fried a világ leggazdagabb 29 éves milliárdosa lett 22,5 milliárd dolláros vagyonával. A világ leggazdagabb fiatal milliárdosaként az FTX 450 millió dollárt gyűjtött össze, amivel a cég értékét 25 milliárd dollárra becsülték.

Michael Saylor

A MicroStrategy vezérigazgatója

Michael Saylor 2021-ben a kriptoipar egyik kulcsszereplője volt. Miután cégét, a MicroStrategy-t 2020 augusztusában először Bitcoin vásárlásba vezette, ezzel a milliárdos a kriptoeszköz intézményi átvételének egyik úttörője lett.

Saylor személyes Twitter-fiókján keresztül egész évben népszerűsítette a Bitcoint, és még azt is felfedte, hogy, a cikk írásakor személyesen 17 732 BTC tulajdonosa volt, több mint 832 millió dollár értékben.

Saylor és a MicroStrategy az első vásárlás óta soha nem hagyott ki egyetlen lehetőséget sem további Bitcoin vásárlásra amikor az ár beszakadt. Jelenleg a kiemelkedő üzleti analitikai platform 124 392 BTC-vel rendelkezik, ezzel az első számú magán vállalat a legnagyobb Bitcoin portfólióval.

forrás

Leave a Reply