A Binance felszámolja teljes FTX pozícióját

CZ megkezdte FTT portfoliójának eladását, miután Sam Bankman-Fried szabályozási javaslataival szította fel a kripto rajongók haragját.

A Binance vezérigazgatója, Changpeng „CZ” Zhao vasárnap azt mondta, hogy kriptovaluta tőzsdéje a Binance felszámolja az FTT-ben lévő tulajdonát, amely a rivális FTX tőzsde saját tokenje.

Changpeng Zhao a Binance alapítója és Sam Bankman-Fried azaz SBF FTX alapító egy irodában

Zhao “a közelmúltban napvilágra került nyilatkozatokra” hivatkozott, de nem részletezte nyilvánosan.

A döntés az FTX alapítója és vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried hetekig tartó bírálata nyomán született meg, egy blogbejegyzésben megfogalmazott szabályozási javaslatai miatt, amelyek korlátozásokat javasoltak a DeFi-vel kapcsolatban és így a peer to peer fizetésekkel kapcsolatban is. SBF azóta elkötelezte magát, hogy felülvizsgálja szabályozási álláspontját.

A Binance az FTT-ben kapott forrásokat a tavalyi kilépés részeként kapta meg az FTX-ben 2019 óta fennálló korai részvénypozíciójából. Az FTX 2,1 milliárd dolláros FTT és BUSD keverék révén vásárolta ki a Binance részesedését a vállalatból.

A Binance tavalyi FTX-részvényből való kilépésének részeként a Binance nagyjából 2,1 milliárd USD-nek megfelelő készpénzt kapott (BUSD és FTT -ként). A közelmúltban napvilágra került nyilatkozatok miatt úgy döntöttünk, hogy felszámoljuk fennmaradó FTT érméinket is. 1/4

CZ közölte, hogy a piaci feltételek és a korlátozott likviditás miatt a felszámolás várhatóan néhány hónapot vesz igénybe, melyet úgy fognak végrehajtani, hogy megpróbálják minimalizálni a pénzügyi tranzakciók ​​piaci hatását – mondta.

Ettől függetlenül az FTT az elmúlt nap során 9,5%-kal 23,03 dollárra süllyedt 25,55 dollárról a CoinGecko szerint, vasárnap 22 dollár körüli mélypontról.

Az Etherscan szerint szombaton 22 999 999 FTT-t utaltak át egy pénztárcából a Binance tőzsdére, ami akkor 584 millió dollár volt. Ez a CoinGecko szerint a piacon lévő FTT 17%-ának felel meg. CZ megerősítette, hogy az átcsoportosított pénzeszközök a tőzsde azon lépésének részét képezték, hogy felszámolják az FTT-ben elfoglalt pozícióját.

Zhao vasárnap egy Twitter-folyamban kijelentette, hogy az FTT-ben betöltött pozíciójának felszámolására vonatkozó döntés nem versenytársa ellen irányult. A Twitter egyik felhasználója, megjegyezte, hogy az eladás hatással lehet a FTT tokennel támogatott kölcsönökre.

Úgy tűnik, CZ 500 millió dollár értékű FTT-t dob ​​a piacra, ha folytatja, az Alameda FTT-vel fedezett hitelei közül sokat likvidálnak, ami halálspirált fog okozni. Kezdődjön a buli!

Bitcoin vs. Gold (@VersusBtc) 2022. november 6

Caroline Ellison, a Bankman-Fried Alameda Research kriptokereskedelmi cégének vezérigazgatója felajánlotta, hogy megvásárolja a Binance fennmaradó FTT-jét 22 dolláros meghatározott áron, ha Zhao a lépés piaci hatását tényleg szeretné „minimalizálni”.

@cz_binance, ha minimalizálni szeretné az FTT-eladásokra gyakorolt ​​piaci hatást, az Alameda ma boldogan megvásárolja Öntől mindezt 22 dollárért!

Caroline (@carolinecapital) 2022. november 6

Az elmúlt napban a Binance volt a vezető tőzsde az FTT mennyiségét tekintve. Az elmúlt 24 órában a Binance az FTT kereskedési volumenének 6,3%-át vagy 95,4 millió dollárt tette ki a CoinGecko szerint.

A Binance korai befektető volt az FTX-ben, és bár a kezdeti befektetés összegét nem hozták nyilvánosságra, Zhao a Binances kilépése körül azt mondta a Forbes-nak: „Óriási növekedést tapasztaltunk tőlük, ennek nagyon örülünk, de teljesen kiszálltunk.”

Vasárnap CZ azt mondta, hogy cége általában hosszú távra birtokolja a tokeneket, de a Binance már így is túl sokáig tartotta meg pozícióját az FTT-ben.